Vad betyder Valöfestivalen för Kisa?

– Jag vet inte, den har inte funnits i så länge. Men som festplats är Valö ett omtyckt ställe, så festivalen har potential att växa.

Vilka av de andra artisterna ser du fram emot?

– Jag står sällan kvar efter en spelning, jag gör mitt och sen åker jag hem. Jag är ganska kritisk när det kommer till livemusik, det finns några artister som jag ser ofta, Daniel Norgren, Bruce Springsteen och Bob Dylan som jag har biljetter till i höst.

Vad kan publiken förvänta sig av dig?

– Så mycket energi en person kan förmå sig att leverera, är man på en festplats som det här ger man allt. Jag kommer bjuda på egna svenska låtar och publiken kommer också få höra en och annan nyskriven låt.

Hur laddar du upp inför ett gig?

– Jag brukar bli ganska så nervös faktiskt men det är inte så att jag står och slår mig själv. Det handlar mest om att gå på scen och köra sin grej.

Vad har du för krav på din rider?

– Har ingen, men hade jag haft skulle det vara en ren handduk för det brukar bli ganska svettigt. Kanske några kalla öl. Jag är inte så svår, vill jag ha vattenmelon kan jag äta det hemma innan jag spelar, men jag förstår att det är annorlunda för artister som är ute och turnerar länge.

Vad händer framöver för din del?

– I sommar är det ganska fullt upp vilket är roligt. Jag har några spelningar i Loftahammar, sen spelar jag under Kisadraget och Amerikaveckan. Någon gång nästa år kommer jag släppa min sjunde skiva på svenska, det finns ungefär en halv skiva färdig. Sen har jag även min trio, ett roligt bluesprojekt vid sidan av.