På torsdagskvällen anordnar Kulturskolan sin traditionella konsert för välgörenhet på Cupolen.

– Ska vi göra något så ska vi göra något som betyder. Vi har i flera år samarbetat med olika organisationer för välgörande ändamål. De senaste åren har Röda korset och Världens barn tagit kontakt med oss, och det tycker vi är jättekul, säger Kerstin Ivenäs Nordqvist, stråklärare och dirigent på skolan.

Under konserten kommer eleverna som läser teaterprogrammet att gå runt med bössor för att samla in pengar. Bildeleverna kommer även att ställa ut akvareller som gästerna kan buda på i en sluten auktion. Det högsta budet vinner tavlan och även dessa pengar skänks till Världens barn.

Själva konserten är gratis och kommer att bli en blandning av många olika musikstilar. Allt från datorspelsmusik, World of warcraft, till Prokofviev ur Romeo och Julia och även August Söderman. Det är en väldigt bred repertoar berättar Kerstin Ivenäs Nordqvist. Det kommer också vara tre sångelever med på scenen som är solister.

– Röda korset var väldigt nöjda förra året. Vi hoppas på att slå rekordet i insamlade pengar som vi fick förra året, säger Kerstin Ivenäs Nordqvist.