”On the Town” utspelar sig i New York strax efter andra världskrigets slut. Luften vibrerar av förväntan när matroserna går i land. Gänget är inställda på ett dygn av romantik och äventyr, men en inaktuell guidebok ställer till med bekymmer …

Musikalsuccén hade Broadway-premiär redan 1944. Superhits som ”New York, New York” och ”I Can Cook Too” har blivit kända därifrån.

– Jag får lite "Singin' in the Rain"-vibbar av den här föreställningen. Det kommer att bli en stor utmaning för mig, säger Hanna von Spreti.

”On the Town” kommer spelas i Jönköping under hela hösten. Huvudrollerna görs av Rennie Mirro, Karl Dyall och Hanna von Spreti (förstås).

– Första repetitionen ska genomföras i början av augusti. Premiärföreställningen hålls 22 september. Därefter kommer vi genomföra 50-60 föreställningar. Det är ju relativt nära till Jönköping så jag hoppas verkligen att många östgötar väljer att åka dit för att titta på oss.

Hanna von Spreti ska dessförinnan genomföra två sommarkonserter i Östra Eds kyrka, Valdemarsvik. Musikkvällen anordnas 4 augusti.

– Publiken kan förvänta sig en salig blandning av olika musikstilar. Tanken är att det ska finnas något för alla.

– Det blir också min enda konsert i sommar. Det kommer att bli väldigt roligt. Jag tror att vi gör den här grejen för sjätte året i rad.