– Det är en helt ny föreställning som grundar sig i författarna Sören Olsson och Anders Jacobssons bokserie om karaktären Sune. De har ett bra förhållningssätt till hur barn tänker och har med väldigt roliga karaktärer, säger Håkan Bäck som står för regin.

Föreställningen har premiär 19 maj och spelas till 11 augusti. Den handlar om Sune, hans familj och deras konflikter.

– Det är väldigt bra att ha familjeteater där både unga och gamla kan gå och se samma föreställning med samma behållning. Karaktärerna pappa Rudolf och mamma Karin har sina egenheter som föräldrar kan känna igen sig i.

Artikelbild

| Håkan Bäck har gjort sommarteater sedan 1991 i Linköping.

Barnteaterföreställningarna i Gamla Linköping är en mångårig tradition. Tidigare spelades de under öppen himmel. 2015 flyttades Folkparksteatern till Gamla Linköping från Folkets park 2015, och sedan dess görs föreställningarna under tak. De senaste årens föreställningar är ”Pettson och Findus”, ”Pelle Svanslös” och ”Lasse-Majas detektivbyrå”.

Originalversionen av ”Sune – kaos i fredagsmyset” hade premiär i november 2015. Den omarbetade föreställningen som spelas i Linköping i sommar har gjorts om från två akter till en.

– Vår föreställning är lite rakare och snabbare, vissa mindre konflikter blir inte så stora. Jag tycker att jag har behållit godbitarna i det ursprungliga manuset, säger Håkan Bäck.

I ensemblen på tio personer är alla från Östergötland. Många av de unga skådespelarna har redan varit med i många produktioner. Sunes mamma och pappa spelas av erfarna skådespelare från Östergötland.

Artikelbild

| "Vi letar alltid efter bra och aktuella pjäser", säger Håkan Bäck.

– Vi ser fram emot en fantastisk sommarsäsong med både skratt, musik och glädje, säger Håkan Bäck.