Premiärkonserten ”Längtan till jul” framförs under ledning av kördirigent Szymon Rudzki från Stockholm. Szymon Rudzki har studerat klassisk sång i Polen och kördirigering vid Kungliga Musikhögskolan och jobbar som körledare i Stockholmstrakten.

Upprinnelsen till kören, som bildades i augusti, är att runt 15 ungdomar som tidigare sjungit tillsammans i olika musikklasser i grundskolan inte hade någonstans att sjunga vidare när de började gymnasiet.

Med stöd från studieförbundet Sensus och några föräldrar drogs kören igång och har nu repeterat varannan vecka i Sensus lokaler i centrala Linköping.

Artikelbild

Konserten äger rum i stora salen på Linköpings Slotts – och domkyrkomuseum och museientrén gäller som biljett till konserten.

– Det är en jättemysig ­lokal med fin akustik, säger David Graaf som är med i kören.

På konserten på söndag kommer kören att sjunga klassiska svenska julsånger som ”Jul, jul strålande jul” och ”Betlehems stjärna”. De sjunger också kända carols så som ”Ding dong merrily on High” och ”Deck the halls”, men även några mer okända som ”My lord has come” och ”Masters in this hall”, den senare i ett arrangemang av Kjell Lönnå.

I nuläget består kören av 15 tjejer och killar, ganska jämnt fördelade i herr- och damstämmor. På sikt vill kören ha fler deltagare och ska rekrytera fler sångare till vårterminen.

Intresserade kan hålla koll på körens Facebooksida framöver.