Det är 20-25 000 kronor i statligt stöd som klubben nu kommer att gå miste om.

– Vi är starkt oroade över den här utvecklingen. säger klubbens ordförande Åke Lindberg.

Två månader in på året har 13 svenska jazzföreningar utan förvarning fått veta att de inte får något statligt arrangörsstöd för detta år, det skriver Riksförbundet Svensk Jazz i ett pressmeddelande.

Motala Jazz- och Bluesklubb är alltså en av dessa föreningar.

– De här pengarna har ju varit till för att vi ska kunna plocka hit professionella jazzgrupper. Vi kanske inte kan ta dem i och med att vi inte får det stödet och det innebär att det förmodligen kommer att bli ett tunnare utbud för Motala när det gäller jazz, förklarar Åke Lindberg.

Klubben får förutom de tidigare pengarna från Kulturrådet även ett bidrag från kommunens bildningsnämnd. För 2019 ansökte man om 100 000 kronor och fick 50 000, 10 000 kronor mindre än förra året.

Enligt Lindberg kan en möjlighet för klubben vara sponsring från företag och organisationer som vill bredda Motalas jazzutbud. Sponsring skulle dock vara något nytt för klubben.

– Det har ju inte varit så att man har jobbat på det sättet, men det är väl möjligt att man måste börja fundera på det också.

Åke Lindberg tror dock inte att klubbens existens hotas av det indragna bidraget och de avvaktar nu vad Riksförbundet Svensk Jazz ska göra i frågan.