Då gästas nämligen Restaurang Skepparpinan i Motala Folkets Hus av Karl-Henrik Ousbäck – Håkan Broström Quartet och de musiker som gett gruppen dess namn, trumslagaren Karl-Henrik Ousbäck och alt-, sopran- och tenorsaxofonisten Håkan Broström kommer från Motala. Nu besöker de alltså sin gamla hemstad.

– Det känns jätteroligt så klart! Det tror jag gäller för Håkan också, det är jättekul att komma hem tillsammans med honom som också är därifrån, säger Karl-Henrik Ousbäck.

Han beskriver vad Motala har betytt för honom själv.

Artikelbild

| Håkan Broström är den andre Motalamusikern i gruppen.

– Väldigt mycket, jag bodde ju där i tio år och det var väldigt formbara år, jag växte ju upp där. Så det har betytt jättemycket både för min personliga utveckling och musikaliskt.

Vad kommer då konserten att innehålla?

– Vi kommer att spela ungefär hälften av Håkans musik och hälften av min musik. Och några evergreens också, berättar Karl-Henrik Ousbäck som spelar hos Motala Jazz- och Bluesklubb för första gången.

Karl-Henrik Ousbäck – Håkan Broström Quartet, som förutom Ousbäck och Broström består av Leo Lindberg (piano) och Arvid Jullander (bas), är enligt vad Ousbäck säger en "ganska ny" grupp.

– Alla bandmedlemmar har ju spelat med varandra väldigt länge i olika konstellationer. Men just den här gruppen har bara haft några konserter.

Inför den kommande Motalakonserten hoppas Karl-Henrik Ousbäck:

– Att vi ska ha kul, att de som kommer dit ska ha kul och att det ska bli en fin kväll.