Du vet tjejerna kommer ju att flyga ut här, ovanför oss!

Peter Jöback sveper med handen upp mot taket, där han sitter tillsammans med Sussie Eriksson, mitt bland publikstolarna framför scenen på Cirkus i Stockholm.

De flygande tjejerna han pratar om är Linda Olsson, Kayo Söderberg och Vanna Rosenberg, som spelar de tre häxorna som titeln anspelar på. Själv ska han göra rollen som den mystiske Daryl Van Horne, en man som en dag dyker upp i den pittoreska staden Eastwick och trollbinder väninnorna Jane, Alexandra och Sukie. Tre kvinnor som senare ska visa sig vara häxor.

Artikelbild

| "Rollen kommer att bli en utmaning för mig, men jag älskar det", säger Peter Jöback om den djävulsliknande karaktären Daryl Van Horne som han ska gestalta i musikalen "Häxorna i Eastiwck".

Går i Nicholsons fotspår

"Häxorna i Eastwick" utkom först som bok, skriven av John Updike. Tre år senare, 1987, filmatiserades den med bland andra Jack Nicholson, Cher och Michelle Pfeiffer i rollerna. År 2000 gjordes filmen till musikal i London, också då hade Peter Jöback en roll.

Den gick i två år ungefär, men det var inte den där riktiga succén. Så det har funnits en längtan hos producenten Cameron Macintosh om att göra en ny version, och liksom knäcka koden för den här musikalen. Det är det som är drivkraften nu, att vi ska lyckas fånga den där magin, säger Peter Jöback.

Musikalen är en samproduktion med Cameron Macintosh, som ligger bakom verk som "Cats", "Fantomen på Operan" och "Les Misérables". Huvudrollsinnehavarna har handplockats och auditions har gjorts både av det engelska och av det svenska team som arbetar med den.

Artikelbild

| "Jag älskar den här teatern!", ekar Sussie Erikssons röst inne på Cirkus i Stockholm. Hon spelar, precis som Peter Jöback, en av huvudrollerna i ""Häxorna i Eastwick".

"En ära att bli utvald"

En av dem som handplockats är Sussie Eriksson, en veteran i musikalsammanhang. Hon spelar bland annat sedan 2016 i den interaktiva showen "Mamma Mia! The party", som hon stått på scen med över 650 gånger.

Artikelbild

| Sussie Eriksson gör rollen som Felicia i musikalen "Häxorna i Eastwick", som hamnar i konflikt med Peter Jöbacks karaktär Daryl Van Horne.

Det är naturligtvis en ära att bli utvald, dessutom av människor från ett annat land som inte hade koll på vem jag är. Det är superspännande, otroligt kul och inspirerande, säger hon.

Förhoppningen med den nya omarbetade versionen av "Häxorna i Eastwick" är att den ska kunna fortsätta ut i världen.

Artikelbild

| Ensemblen bakom musikaluppsättningen av "Häxorna i Eastwick", som har premiär 19 september på Cirkus i Stockholm. Pressbild.

Vi tänker att "gör vi det här bra, då kan det bli formen för hur musikalen ska spelas i andra länder". Så det är också min producentsida och min kreativa sida som lockas av det här, säger Peter Jöback.

Föreställningen får premiär 19 september. Biljetter släpps 25 mars.