I oktober stoppade förvaltningsrätten Linköpings kommuns stöd till ett värde av 3,7 miljoner kronor till filmprojektet. Kommunens motivering var att en inspelning på plats i Linköping skulle få positiva näringslivs- och turismeffekter medan oppositionen menade att det var oförenligt med kommunens uppdrag att stödja ett privat filmbolag från Stockholm. Förvaltningsrätten gick alltså på oppositionens linje och sedan dess har produktionsbolaget Unlimited stories diskuterat och förhandlat fram och tillbaka i väntan på att kunna ge ett slutgiltigt besked för inspelningsplats och datum. I dag är inte dagen då besked ges, men Mons Kallentoft själv är hoppfull om att ett besked kan komma snart.

– Av vad jag förstått så ska det komma ett beslut endera dagen och med lite tur kan det äntligen, äntligen bli inspelning i höst, säger Mons Kallentoft.

Var?

– Ja, det vet jag inte. Målet är förstås att det ska vara så mycket i Linköping som möjligt men det är en budgetfråga. Det är dyrare i Linköping än i till exempel Trollhättan där en filmfond och struktur redan finns.

Just nu förhandlar produktionsbolaget med tv-kanaler i Sverige och Tyskland som kan hjälpa till med produktionen. En regissör och en skådespelare för rollen som Malin Fors har hittats, men Kallentoft kan inte avslöja några namn ännu.

– Nej, om det här blir uppskjutet igen så kanske de är upptagna och då måste vi ta in nya. Det är filmbranschen i ett nötskal, inget är bestämt förrän kamerorna rullar.