Första verket blev "Luminary Ones". Sedan rullade det på med turnerande, reality-tv på SVT Play, samarbeten med andra dj:s, fler låtsläpp. Hela tiden bakom skivspelarna.

Jag pratar i telefon med Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick. När jag frågar vem som svarar säger de:

– Vi är en och samma person.

Ni var på första Bråvalla 2013. Vad blir den stora skillnaden i år?

– Vi är ett helt liveband och inte ett vanligt dj-set. Riktiga instrument, riktiga musiker. Sättningen är hemlig, den får ni se då. Det blir en exklusiv livespelning, den enda i år.

Så Bråvalla är först med detta?

– Ja, absolut!

Hur kommer det att låta?

– Som Prodigy men inte lika kooky. Det blir ingen traditionell spelning. Det är våra låtar i original, kan man säga. Mer organiskt.

De berättar att det känns självklart att jobba så, en utveckling från dj-spelandet.

– Vi har alltid velat göra mer än att spela skivor. Att dj:a är visserligen lite mer öppet, man spelar andras låtar. Nu när vi är live på riktigt är det eget material och inte andras.

Live blir det alltså, men stilen är fortfarande åt klubbhållet berättar de. Dansgolvet är deras grund, där allt började för tio år sedan. Och att turnera med ett större sällskap är inget nytt. De har ofta ett gäng med sig, så har det alltid varit. Kompisar, vänner som hänger på.

– Det är skönt, vi är aldrig otrygga. Det är alltid kul på scenen när man backas upp av sina vänner.

– Sedan gillar vi allt runt omkring. Vi utvecklas i grupp och vi tror starkt på samarbete. Kompisarna jobbar med oss. De kan fota, de kan musik och har en massa kreativa idéer. Vi tycker det är kul att dela allt.

Just den inställningen är de kända för. Rebecca & Fiona har aldrig hymlat med sina politiska ställningstaganden. De är feminister, protesterar mot orättvisor och är snabba på att kommentera världsläget.

En annan sak är hur de bemöts i branschen, som länge varit starkt mansdominerad. Det gäller hela musikbranschen, men klubbar och dj-världen i synnerhet har alltid bestått av nästan enbart män.

– Musikbranschen är väldigt mansdominerad. Men nu har vi varit en del av den i tio år, det är stor skillnad mot när vi började. Nu är det mer naturligt med tjejer. Det finns en större acceptans för kvinnliga musiker.

Klubbscenen har av tradition dock länge varit ganska liberal och öppen. Iallafall jämfört med många andra områden i nöjesvärlden, något de utnyttjar.

– För oss är inte genren i sig så viktig, men det här är en bra plattform. Folk vill höra vad vi tycker.

Men ändå, likriktningen musikaliskt inom klubbscenen är något de känner de vill ändra på, eller iallafall ta ett avsteg från.

– Allt låter likadant. Vi är trötta på topplistor, alla gör hits. Det är för litet utrymme för annat. Scenen är för kommersiell och topplistorienterad.

De senaste årens intensiva turnerande har tagit en del på krafterna. Så under en period tog de det lugnare, tackade nej till flera spelningar i Las Vegas, ställde om tempot och var hemma mer.

– Vi ville återhämta oss och hitta balansen. Men det är svårt, det finns ingen lågsäsong. Klubbarna är alltid öppna.

Hur ser klubbscenen ut om tio år?

– 2027? Dans och klubbscenen kommer att överleva allt. Det är en frizon.

Rebecca & Fiona spelar lördag 18:00 på Juno-scenen.