Arrangör är Jonas Sjögren och han berättar om bakgrunden till konserten:

– Jag har varit volontär och suttit med i styrelsen för RIA och jag ser ju vilket behov den här verksamheten har och vilken betydelse den har för de som är i social utsatthet. Och så genomförde jag en konsert till förmån för Cancerfonden nu i höstas och konserten blev väldigt lyckad så då fick jag lite självförtroende att återigen göra en konsert.

I konserten medverkar två lokala band.

– Det är Prästen och hans vänner och så är det Jonnie Andersson med band. Det känns fantastiskt att två av Motalas mest populära band ställer upp gratis. Och så kommer Daniel Persson, verksamhetschef för RIA i Motala, vara konferencier och även berätta lite kort om RIA.

Man har enligt Jonas Sjögren satt upp ett insamlingsmål för konserten.

– Vi har ju en kostnad, det är för ljud och ljus, annars går allt till RIA. Vi hoppas att vi får in åtminstone 30 000 kr till RIA och vi kommer även att ha fikaförsäljning där allting oavkortat går till RIA. Pingstkyrkan ställer upp gratis med lokalen och deras medlemmar bakar samt hjälper till med serveringen och står för kaffet och teet. Så Pingstkyrkan är medarrangörer och sponsorer, förklarar han.

Medarrangör är också Studiefrämjandet Öst.

Sjögren hoppas nu bland annat att människor får förståelse för RIA och de människor som behöver dem.

Det är inget förköp utan entréavgift betalas på plats.