Förband: TV Eye, Nya given och First In Line

L'Orient, Linköping, 15/7

Gammal hardcore, trallvänlig svensk klassiker och oförutsägbara japaner. L'Orient bjuder på veteranrock med både de gråa tinningarna och hårsvallens charm.

Artikelbild

| Duckfacerock. Det ska plutas mycket med läpparna för att få till det rätta rockstuket visar japanska Electric Eel Schock

Det är ett modigt drag att sätta upp fem band på en onsdagkväll, men klientelet på L'Orient vet att vänta på något gott. Lokalbanden First In Line, Nya given och TV Eye öppnar kvällen och bjuder på både klassisk Linköpingshardcore och nabb brittisk street punk.

När Attentat från Göteborg kliver på scen är publiken snabba på att hålla sig framme. Sångaren Mats Jönsson hoppar upp på scenen iförd clownmask och förklarar att det här mer är publikens spelning än Attentats. Det är publiken som förväntas prestera.

Det är förvånansvärt hur konsekvent ett band kan låta hela vägen från den relativt nya öppningslåten "Occupy Wall Street" till klassikern "Ge fan i mig" från 1978. Även om den senare inte längre har orginalversionens obstinata snorunge-nerv.

Publikens insats godkäns av Attentat och kvällens huvudakt, japanska Electric Eel Schock, tar vid.Bandet spelar vild rock som inte låter sig stoppas i ett fack.Det finns inslag av grunge och garage som blandas med heavy metal i en oförutsägbar mix.

Artikelbild

| Plakatpunk. Mats Jönsson erkänner att han tillslut fallit ner i cyberträsket efter mycket motstånd.

Sångaren och gitarristen Akihito Morimoto utropar Linköping till "super heavy metal city" och börjar riffa Iron Maiden. Plötsligt står trummisen Tomoharu Ito på sin trumpall och spelar luftgitarr på en strumpa som för övrigt är hans enda klädesplagg på scenen. Electric Eel Schock lyckas aldrig nå upp till samma publikrespons som Attentat men kompenserar detta med sin egen entusiasm och spelglädje i en show som aldrig hinner bli tråkig.