Det verkade ju som en utmärkt idé. Att låta begåvade och sympatiske Ebbot Lundberg bjuda andra begåvade artister på en tur längs den vackra Bohuskusten i en lika vacker träskuta. Ljuv musik borde uppstå, liksom intressanta möten och samtal.

Själva konceptet är ingalunda nytt. SVT har på olika sätt försökt matcha Tv4:s dundersuccé ”Så mycket bättre” genom åren. Och lyckats riktigt bra. ”Moraeus med mera” vid Orsasjöns strand utsågs till årets underhållningsprogram 2012 och Jill Johnson blev snabbt en tittarfavorit på sin veranda i Nashville.

Det tycks som om bara själva grejen att fösa ihop artister i fina miljöer är nyckeln till framgång. Lite som ett självspelande piano. Men så enkelt är det naturligtvis inte. Det visar premiären av "Ebbots ark" med all önskvärd tydlighet. Trots vackra havsvyer, västkustskt gemyt och duktiga musiker (i likadana Nils Karlsson Pyssling-kostymer...???) blir det bara en yta, en kuliss. Hur gärna jag än vill blir jag inte berörd ­– varken av musiken eller de medverkande.

Gästsammansättningen i premiärprogrammet med Ane Brun, Miriam Bryant och Kapten Röd var ju klockren och borde borga för en given succé. Men på nåt sätt slarvar man bort chansen att komma dem nära och strandhuggen med korta spelningar känns bara krystade.

Höstpremiären av "Skavlan" i fredags var verkligen en svindlande upplevelse. Inga skämskuddar i världen hjälpte när boxaren Mikaela Lauren kläckte ur sig den ena pinsamheten efter den andra. Men så räddades kvällen av alltid lika magnifika Marie Göranzon. Vilken kvinna! Klok, kraftfull, rolig och ödmjuk.

Missa inte

"Lita på mig". Obehaglig, oförutsägbar och oavbrutet spännande brittisk serie om en sjuksköterska som utger sig för att vara läkare. Fjärde och sista delen visades i måndags men alla avsnittet finns fortfarande på SVT play.

Ser fram emot

Två favoritserier är tillbaka på samma dag. Premiäravsnittet av andra säsongen om "Doctor Foster" som så raffinerat hämnas på sin otrogne man följs av australienska "Top of the Lake", nu med bland andra Elisabeth Moss, Nicole Kidman och svenske David Dencik. SVT måndagar kl 21 och kl 22.

Roligast

Robert Gustafsson. Skrattar fortfarande åt hans parodi på Gustav Mandelmann i senaste "Parlamentet".

Streamingtips

"Rellik". Precis som titeln presenteras den här brittiska thrillerhistorien baklänges. Det gäller att hålla huvudet kallt för att hänga med. Men första avsnittet gav mersmak. HBO Nordic