Så sent som i måndags kunde vi se henne gifta sig i sista avsnittet av "Bonusfamljen". I rollen som Gugge fick hon äntligen fira bröllop med sin livskamrat och partner Birgitta (spelad av Marianne Mörck). En vacker och kärleksfull scen full av värme. Nu är hon borta – Barbro Svensson, "Lill-Babs" med hela svenska folket. Det känns både märkligt och väldigt sorgligt. Jag intervjuade henne en gång som ung reporter. Det var extremt oglamouröst, vi träffades i en hotellfoajé tidigt en söndagsmorgon. Hon var trött efter ett gig kvällen innan och jag var ganska nervös. Men det blev ett fantastiskt möte, som jag burit med mig som ett fint minne allt sedan dess. För trots att jag bara var ytterligare en person i en oändlig räcka av fans och journalister fick hon mig att känna mig speciell. Hon var genuint omtänksam och generös, svarade ödmjukt och okonstlat på mina frågor. Superkändis men ändå så fjärran från divalater en människa kan komma. En äkta stjärna, helt enkelt.

Dit har, programnamnet till trots, de medverkande i Tv4:s nya lördagsunderhållning "Stjärnornas stjärna" förvisso en bit kvar. Men trots den något udda sammansättningen av artister som aspirerar på titeln "stjärnornas stjärna", gillar jag ändå programidén. Det är kul att se de medverkande utmana sig själva i helt andra musikgenrer än de är vana vid. Hittills har Roger Pontare, Ola Salo, LaGaylia och de andra fått pröva på country, latin och hårdrock. Framöver väntar såväl syntpop som svenska visor och opera (!). Det ska bli väldigt spännande att se hur min personliga favorit så här långt, dansbandssångaren Casper Janebrink, klarar av en tenoraria. Den största behållningen är dock programledaren själv Petra Mede. Normalt sett vill jag känna mig trygg med en programledare, men med Mede är det precis tvärtom. Jag älskar att sitta med skräckblandad förtjusning utan en aning om vad hon tänker säga, eller göra härnäst.

Missa inte

Artikelbild

| Petra Mede. Den verkliga stjärnan i "Stjärnornas stjärna".

"The Sinner". Sanningen om ett synnerligen märkligt mord nystas sakta och raffinerat upp. Sjukt spännande! SVT, fredagar kl 22.30 (alla tidigare avsnitt finns på play).

"Miniatyrmakaren". BBC-dramatisering av Jessie Burtons roman med samma namn. Vi får följa Nelly som kommer till Amsterdam i slutet av 1600-talet för att gifta sig med en rik köpman. Vacker och mystisk historia i tre delar. SVT play till 28/4.

Ser fram emot

"Sjölyckan". Ny relationskomedi om tre generationer som ska samsas i familjens sommarhus, signerad Felix Herngren. Hoppas på en mix av "Solsidan" och "Bonusfamiljen". Premiär fredag 6/4 kl 21.30

Artikelbild

| Äkta värme. Bröllopet mellan Gugge (Barbro "Lill-Babs" Svensson) och Birgitta (Marianne Mörck) i "Bonusfamiljen".

Streamingtips

"Collateral". Välgjord brittisk miniserie i fyra avsnitt med underbara Nicola Walker i en av rollerna. Netflix.

Mejla gärna: ann-charlotte.irhede@ostgotamedia.se