"Make it happen, captain", säger seriehunden Rocky. Han hittar frasen när han letar bland gamla anteckningar i mobilen efter något som kan bli dagens seriestripp, men ser ingen användning för den.

"Jag vet inte vad det betyder eller vad jag tänkte göra med det? Fuck it, radera.", säger Rocky till råttan Klasse, som väntar på att han ska bli klar.

Rocky läser nästa anteckning: ”Matta hall 110 x 170”.

”Där har du nåt. Make it happen, captain!”, säger Klasse.

Ja – jag vet att detta är långt ifrån Rockys roligaste. Men jag gillar den för att den handlar om hur serien blir till, hur långt några kompisars struntprat räcker.

Nu finns inte Rocky mer. 28 april meddelade tecknaren Martin Kellerman att han lägger ner sin självbiografiska serie efter 20 år.

Det är en stor och tråkig förlust. Jag håller med Fredrik Strage i DN: Kellerman var Sveriges bästa dialogförfattare och borde få i uppgift att skriva manus till samtliga svenska långfilmer.

Tyvärr var Rocky inte den enda seriefiguren som strök med den veckan – och nu måste jag utfärda en så kalla SPOILER ALERT: Har du inte sett ”Avengers: infinity war” än är det dags att du pallrar dig iväg till bion, och fortsätter läsa det här efteråt.

Vi andra fortsätter här: Ja, det är som vår recensent Miranda Sigander skrev – Marvel svänger in i mörkare territorier med sin senaste superhjältefilm. Det skulle kunna vara början till slutet, ett episkt crescendo efter tio års uppbyggnad från ”Iron man” (2008). Men ärligt talat: vem tror att Marvel sätter punkt nu när deras filmer drar mer publik än någonsin?

Jag följer dem med stort nöje, och det beror mest på karaktärerna. Marvels superhjältar är ett gäng kompisar med brister och tillkortakommanden (och superkrafter), som munhuggs och tråkar varandra precis som Rocky och hans kompisar.

Det är roligt att vara i deras sällskap, och det vill jag fortsätta vara.

Det är också därför vi sitter kvar i salongen när eftertexterna börjar rulla. I takt med att superhjältefilmerna blivit mer populära har allt fler begripit att den viktigaste scenen kommer EFTER filmen. På premiärkvällen för ”Avengers: infinity war” är vi många som väntar. Och vi blir belönade för vårt tålamod: i epilogen återkommer en viktig figur, som skickar iväg en nödsignal – men till vem? Vems är symbolen vi får en glimt av?

Min son vet: symbolen tillhör Captain Marvel.

2019 kommer Marvels första film med en kvinna i huvudrollen. Brie Larson spelar Captain Marvel, som sägs besitta större krafter än alla sina kollegor.

Kanske hon kan vrida tiden tillbaka, och återuppväcka alla superhjältar och oskyldiga människor som bet i gräset i ”Infinity war”?

Jag hoppas att hon passar på att väcka Rocky till liv också. Vi behöver honom. Make it happen, captain!