När Grammynomineringarna presenterades under fredagseftermiddagen stod det klart att Göransson kan vinna fyra priser. Han är nominerad i kategorin årets skiva för Childish Gambinos "This is America" – som också är nominerad i kategorin årets låt. Childish Gambino, eller Donald Glover som han egentligen heter, och Ludwig Göransson har samarbetat i tio år.

Man får nypa sig i armen och tänka att man vaknar, det här var ingenting som vi ens kunde drömma om när vi började jobba ihop. Då gjorde vi grejer som vi lade ut gratis på nätet, nu jobbar vi med stora projekt och vår musik spelas över hela världen, säger Ludwig Göransson.

"Black Panther"-musiken

Artikelbild

| Låtskrivaren Ludwig Göransson och bandet Ghost är båda nominerade till amerikanska Grammy-priser.

Göransson kan också komma att prisas för ytterligare en Childish Gambino-låt, "Feels like summer", som är nominerad i kategorin bästa r'n'b-låt. Dessutom kan han kamma hem priset för bästa filmmusik för sitt arbete med musiken till superhjältefilmen "Black Panther", regisserad av Ryan Coogler, som också han är en gammal vän till Göransson.

Jag gjorde musiken redan till Ryans studentfilmer, det är extremt kul att vara på en sådan här resa med kompisar, en resa där man känner att man hela tiden får mer och mer uppskattning för vad man gör, säger han.

Ludwig Göransson har tidigare nominerats till flera Grammys, men har då fått lämna galan lottlös. Om det blir något pris denna gång återstår att se.

Tidigare i veckan fick Göransson även en Golden Globe-nominering för musiken till "Black Panther", det har varit en hektiskt vecka och ett hektiskt år för svensken.

Man kanske ska lägga av nu när man är på topp? Nej, det ska jag inte göra, vi jobbar på i studion och fortsätter göra musik, men det blir några veckors semester snart.

Ghost kan vinna igen

Även det svenska hårdrocksbandet Ghost nomineras i två kategorier – deras "Prequelle" har chans att utses till årets rockalbum. Dessutom är låten "Rats" nominerad i kategorin årets rocklåt.

Bandet har tidigare prisats på Grammygalan, 2016 utsågs deras "Cirice" till årets metallåt.

Grammygalan arrangeras i Los Angeles den 10 februari. Kendrick Lamar har flest vinstchanser, åtta stycken, tätt följd av Drake, som har sju nomineringar.