Riddare, gycklare och vikingar. Något verkar vara tokigt med rumtiden på Medevi Brunn, för liksom år 2017 har orten återigen slungats långt in i det förflutna. Skyldiga till förändringen är Medevi Brunn och Arbogas riddare, som tillsammans arrangerar Medeltid i Medevi.

– Det har varit väldigt bra. Inte supermycket besökare, vilket vi misstänker bero på att det varit så himla varmt. Men visst är vi nöjda, säger Maria Norman, en av arrangörerna.

Visst känns värmen alltid, fast kanske inte i jämförelse med hur det känns för de riddare och hästar som ger järnet i full, tidsenlig mundering. Liksom förra året är det just riddarspelet som lockar till störst publik, men några nyheter finns också.

Artikelbild

| Gycklaren tar över riddarspelet och vinner om inte annat hela publikens hjärta.

– I fjol hade vi två vikingatält, i år hade vi en hel by där besökare kunde testa på livet som viking, berättar Norman.

Med livet menas verkligen livet, från stillsamt hantverk till traditionell matlagning och slagsmål med svärd. Viktor Johansson från Göta rikes historiska förening har precis fått stryk av Folke, tre år.

– Jag är bara en slumpmässig viking för allmänheten att slåss emot, säger han med visst mod i behåll.

Än finns det inga exakta besökssiffror för den medeltida helgen. Klart är dock att konceptet kommer återvända nästa år.

Artikelbild

| Folke, tre år gammal, fäller vikingen Viktor Johansson efter en hård kamp.

– Absolut. Vi kommer att fortsätta utveckla evenemanget med ännu fler aktiviteter och planerar redan för framtiden, menar Norman.