Legendariska WASP har tidigare spelat på Skogsröjet i Finspång, men kommer nu alltså tillbaka till länet för att gästa den första upplagan av festivalen på Bollspelaren i Norrköping. I dagarna firade bandet 25-årsjubileet för sitt konceptalbum ”Crimson Idol” genom att släppa ett nyinspelat soundtrack, ”Crimson Idol: Re-idolized” till en kommande film med samma titel. Materialet till filmen består av 100-tals timmar inspelad film, som har legat orört sedan 25 år tillbaka.

– Då filmen kräver en hel del arbete har bandet beslutat sig för att ställa in flera av sommarens spelningar, så vi känner oss ärade att få husera dem på Metallsvenskan, säger arrangören Olof Wikström på Skrikhult Production.

Se videon till låten ”Chainsaw Charlie” här.

Han gläds också över att kunna presentera ytterligare två tunga bokningar: Peter Tägtgrens soloprojekt Pain och trashmetalbandet F.K.Ü från Uppsala, aktuella med albumet ”1981” som kom i november.

Se snaste F.K.Ü -klippet här.

Pains senaste albumet ”Coming Home” släpptes 2016, och sedan dess har Peter och hans medmusikanter mest turnerat. Närmast före Metallsvenskan åker bandet till Australien för en mindre turné.

Metallsvenskan hålls 15-16 juni i Norrköping. Blad de tidigare bokade banden finns t ex Satyricon, Graveyard, Exodus och Hulkoff.