Mitt i den bästa högsommaren med strålande sol och 25 grader varmt känns jul lite väl avsläget, men sin vana trogen den här tiden på året släpps biljetterna till Matildas Jul i Linköping och Norrköping.

Med en spännande gästartist i David Lindgren.

– När jag och Matilda satt och funderade på en gästartist så tänkte vi tidigt på David. Vi har känt varandra längre. Han känns nästan som en del av vår musikfamilj, säger Niklas Eriksson på PNM Music och skrattar.

Artikelbild

| Matilda Grün laddar om för nya julkonserter i Östergötland.

Matilda kan, med över 100 julkonserter på sin meritlista, kallas sig för veteran att sjunga in julen, när hon för andra året i rad står utan sin kusin Peter Johansson på scenen.

2017 hade Peter precis avslutat Champions of Rock och stod över.

2018 är Peter upptagen med huvudrollen i musikalen Ghost, som spelas i Stockholm under hela hösten.

David Lindgren ledde ensam Melodifestivalens sex veckor långa turné tidigare i år, där han visade prov på sin egen skicklighet – som programledare och artist. Han har själv varit i final tre gånger med låtarna Shout it Out, Skyline och We are your Tomorrow och sjöng också in julen förra året året under turnén Christmas Night. Han turnerade under nästan en månad tillsammans med Thomas Di Leva och Molly Sandén, där Oh, helga natt var given

Artikelbild

– Den hör till. Jag måste få sjunga den. Jag skulle aldrig tackat ja annars, sa David i en intervju inför den turnén.

David Lindgren kommer känna sig "hemma" i Östergötland, när han landar i Linköping den 14 december och Norrköping den 16 december.

– Jag har ju hängt en del med Peter (Johansson) och Bruno (Mitsogiannis) de senaste åren i Jersey Boys så jag känner mig, mer eller mindre, som en östgöte. De brukar dock reta mig, när jag försöker prata östgötska. Jag kan faktiskt vara sämst i Sverige på dialekter, sa David i samma intervju.

I musikalen Ghost, som har sin premiär på China i Stockholm den 14 september och spelas till den 16 december, är också Davids fru, Kristina, med.

– David har därför inte så bokat under hösten så det här två konserterna i Östergötland passar bra in i schemat. Det blir bra, säger Niklas Eriksson på PNM Music.

Matilda Grün har, sin vana trogen, med sig en stor ensemble med band, kör och stråkorkester.

– Vi skapar en julkonsert precis som den ska vara. Den blir vacker, svängig, rolig, rockig och stämningsfull, säger Niklas Eriksson.