Det är fjärde året i rad som FKP Scorpio arrangerar Where's the Music, ett evenemang som är både en festival och en konferens. Under två dagar uppträde drygt 100 artister på tio olika scener i centrala Norrköping, medan musikbranschens representanter, både internationella och från Sverige, deltog i seminarier på konferensen.

Enligt arrangören besökte 5 145 personer festivalen. Konferensdelen hade också rekordmånga deltagare. Ämnen som jämställdhet i musikbranschen och sexuellt våld på festivaler diskuterades. I vågen efter #metoo valde man att ta upp den föråldrade rockstjärnemyten under ett av panelsamtalen.

Årets festival bjöd på livedebuter, Sverigepremiärer, turnépremiärer och en spännande återförening, Magna CartaCartels återförening, som också avslutade musikfestivalen.

Artikelbild

| Stort intresse för Where's the Music.

– Det var en underbar helg och en rolig festival. Norrköpingsborna vandrade mellan olika scener och alla var nöjda, artister, besökare och andra deltagare. Nästa år firar festivalen femårsjubileum och vi ser fram emot det, säger Kajsa Apelqvist på FKP Scorpio.

En av årets nyheter under musikfestivalen var utdelning av Gaffa-priset. Sedan 2011 har musiktidningen Gaffa varje år låtit sina läsare rösta fram vinnare i olika kategorier. I år arrangerades för första gången en gala – och man valde att lägga den under musikfestivalen i Norrköping.

Enligt polisen har det varit lugnt på musikfestivalen.

– Det var lugnt både på fredagskvällen och på lördagskvällen. Det kom ingen polisanmälan som är kopplad till festivalen, säger Mariana Persson, vakthavande befäl på polisen i region Öst.

Här kan du läsa alla våra recensioner från festivalen.