December är här och för Galleri Melefors betyder det att det är dags för årets julsalong. Årets utställning är den fjärde i ordningen och bjuder på ett stort antal konstverk från 1800-talet och fram till i dag.

– Här kan man hitta julklappar! säger Johan Melefors.

För den som inte har råd att knalla iväg med en glasbåt av Bertil Vallien går det bra att bara titta på verk av några av landets främsta konstnärer. I utställningen finns till exempel originalverk av bland andra Bruno Liljefors, Lars Lerin, Bengt Lindström och Linköpingskonstnären Johan Krouthén, för att bara nämna några.

Artikelbild

| Galleri. Johan Melefors bakom en glasbåt av Bertil Vallien.

– Jag kan omöjligt säga vilket verk som jag tycker är mest spännande. Lars Lerins tavla är väldigt häftig och det är en fantastisk Bruno Liljefors som hänger här, säger Johan Melefors.

Förutom Johan Krouthén finns en till östgötsk målare representerad: Louise Hävre som är född i Risinge utanför Finspång.

– Hennes konst påminner inte om något annat. Hennes tavlor är som ett gränsland mellan det abstrakta och verkligheten, som en portal till en annan dimension, säger Johan Melefors.

Under utställningen kommer galleriet ha olika temakvällar. Emilia Linderholm minglar och visar upp hennes senaste verk 14 december och Louise Hävre tar med fler av hennes tavlor 16 december. Utställningen pågår fram till 6 januari.