Det känns jättebra, jag har ändå vunnit Sveriges röster. Jag har gjort hela resan från mörkret till att nu stå i ljuset. Det här är kvittot på att man kan "turn around", säger Nano Omar efter finalen.

Ett svagt upplyst ansikte. En känslosam röst. Mer än så behövde inte Nano för att redan i deltävlingen övertyga tittarna om sin storhet. Med sina gospelkörer och drum'n'bass-trummor seglade han säkert till finalen i Friends Arena.

Vände livet

Nanos historia har också berört folket. Han hamnade tidigt i missbruk och kriminalitet, men lyckades vända sitt liv när han blev pappa.

Jag har nått ut med det jag ville säga när jag kom in i tävlingen, säger Nano Omar.

Om det inte hade varit för att juryn också har ett inflytande över resultatet i Melodifestivalen hade alltså Nano vunnit tävlingen.

Det är klart att det är lite pissigt. Men det är så det är, det är en tävling och jag visste ju att 50 procent av rösterna är internationella. Det är väl något som Sverige får avgöra, om man vill ha internationella röster eller inte, säger han.
Men jag fick ju mycket kärlek från juryn också, säger Nano, som fick näst högst jurypoäng i tävlingen.

Melodifestivalens vinnare blev i stället Robin Bengtsson, som kammade hem flest poäng från de internationella jurygrupperna. När TT mötte Nano efter sändningen var hans saknad efter familjen stor.

Jag har tittat otroligt mycket efter mina barn och min sambo. Jag längtar verkligen efter dem, säger han.

"Vi är vinnare"

En tur förbi efterfesten blir det för Nano.

Jag kommer att gå förbi en stund, säga hej och prata. Men jag längtar efter att få spendera tid med min familj.

TT: Vad ska du säga till dem?

Att vi är vinnare.