Hur vill ni beskriva er musik?

– Oj, det var svårt, säger Sonny Fahlberg.

Därför ställer jag alltid den frågan först.

– Haha, förstår det! Jag skulle säga att den är energifull och ganska relaterbar. Folk kan lätt ha en relation till ämnena, det är lätt att känna igen sig. Det är mycket känslor, ganska medryckande. Vissa hatar att de gillar oss. Vi är mångas guliltypleasure.

Varför är det så tror du?

– Vi ger folk vad de vill ha, det ingen annan vågar. Det är inte coolt, men det är inte vårt syfte. Vi är inte ute efter credd. Fast nu börjar vår musik fungera lite överallt, allt fler följer vår mall på hur man kan låta. Det är sjukt kul.

Ni skriver bara på svenska?

– Ja, svenska är ett fantastiskt språk, om man bemästrar det. Folk känner texterna mer, på engelska känner man inte på samma sätt. Svenskan är nära till hands, lyssnaren kan relatera mer till det.

Vad handlar ”När jag går ner” från 2011 om?

– Den handlar om att ge mer i ett förhållande än man får tillbaka. Hur man viker sig för att hålla det vid liv.

Hur har ni utvecklats sedan ni började runt 2008?

– Det har hänt en del under de åren. Vi har blivit bättre och bemästrar låtskrivandet mer. Så har vi nog mognat i både uttryck och sound också.

Hur kommer ni att utvecklas framöver, tror du?

– Kommer att mogna än mer, gissar jag. Bara vi behåller lekfullheten och har kul i studion.

Ska ni in i studion och jobba med nytt material?

– Vi är i studion hela tiden. Vi har ingen platta bestämd, men vi gör alltid nya låtar. Plattor känns inte så aktuella i dag för folk bryr sig inte om album tyvärr. Jag menar, Drake släpper 15 spår, men man lyssnar bara på tre. Sedan klickar man till nästa artist. Det ligger ingen prestige i det för oss att släppa album heller. Vi har redan gjort det, känns bra.

Ni var på Bråvalla 2015. Vad kommer skilja på lördag?

– Det kommer att bli mer show, förra gången var mer som ett jam. Lite mer genomtänkt och välarrangerat.

Vad är det märkligaste ni varit med om under en spelning?

– Det var en spelning för kidsen i Österby Bruk utanför Uppsala som kommunen fixat. Vi spelade på ett lastbilsflak och blev sjukt myggbitna. Men sådana spelningar är minst lika viktiga som Bråvalla!

Norlie & KKV spelar lördag 18:00 på Sensation-scenen.