Spelschemat är fullt för Kaliffa – han turnerar parallellt som en del av Hoffmaestro och som soloakt. När tidningen når honom är han i Falkenberg, där han har sällskap av bland andra Miriam Bryant.

– Sommaren har varit jättebra hittills, det är späckat med spelningar, säger han glatt.

Att folk verkligen har tagit till sig den nya singeln ”Helt seriöst” bidrar till det goda humöret. På Youtube har den redan spelats hundratusentals gånger.

Artikelbild

– Det har verkligen hänt grejer. Den har gått in på Spotifys mest spelade-lista efter bara några veckor. Låten handlar om vara sig själv och inte göra galna grejer, så den har ett budskap också, säger Kaliffa.

Han ser fram emot att besöka Linköping igen, där han har spelat i flera olika sammanhang tidigare. Men nu står han alltså själv på scenen, utan vapen­dragarna i Hoffmaestro.

– Jag hoppas att publiken får en musikalisk upplevelse, det kommer bli väldigt kul. Den som har sett mig förut kommer att känna igen sig. Jag är en glad person och gillar att sprida positiva vibbar, säger han och skrattar.

Sommaren innebär alltså stadsfester och konserter, men när höstmörkret lägger sig lämnar han gärna landet för Gambia, där han bygger ett eget hus.

– Ja, precis, i oktober åker jag dit igen. Jag håller på att fixa mitt egna lilla castle eller paradis. I framtiden hoppas jag bli en riktig flyttfågel och åka dit ännu oftare, för att hämta sol och energi.