Under lördagen delades priset Crimetime specsavers award – Årets deckarförfattare, läsarnas pris ut på Bokmässan i Göteborg. För tredje året i rad kammade den östgötska författarinnan Emelie Schepp hem priset.

– Att bli hyllad av sina läsare är det finaste som finns. Det här betyder otroligt mycket för oss som skriver berättelser och vill dela med sig av det. Jag är oerhört tacksam för alla som röstat fram mig, det är helt otroligt, säger Emelie Schepp i ett pressmeddelande.

Priset delades ut i samband med Crimetime-festivalen på Bokmässan och har röstats fram av läsare. Pris i kategorierna Årets deckardebut, Årets barndeckare, Årets hederspris och Nordic noir thriller of the year har också delats ut, men dessa har utsetts med hjälp av fyra jurygrupper.

Artikelbild

| Vinnarna av Crimetime Specsavers Award 2018. Från vänster: Niklas Natt och Dag, Liza Marklund, Agnes Våhlund, Elias, Våhlund, Jørn Lier Horst, Emelie Schepp, Rebecka Edgren Aldén, juryordförande, Josefine Sundström, moderator.

Emelie Schepp debuterade med deckaren Märkta för livet år 2013 och nyligen har hon släppt sin fjärde deckare – Pappas pojke. En femte bok är på gång.

– Jag lovar att gå hem till min källare och göra det bästa av den femte boken, säger hon i pressmeddelandet.