Det är inte varje vecka som lokala hiphop-artister står på en större scen i Linköping. Palatset är vanligtvis hemvist åt mer gitarrbaserad musik men på fredag bereds plats för östgötsk hiphop i form av Linköpingsrapparna Nima och Definition och 18 Horses från Norrköping.

– Det kommer en hel del hiphop-artister till L'orient, men att ha en hiphop-kväll på det här sättet är ganska ovanligt, säger Nima Davoudi.

Han själv började rappa 2006 när han var 18 år men började satsa mer seriöst på det för fem, sex år sedan. Då släppte han sitt hittills enda album "Sår ett frö" men han siktar på att ge ut en ny platta under våren.

Artikelbild

| Aktuell. Nima hoppas kunna släppa sitt andra album i vår och få ut låtar på Spotify.

– Mina texter är alltid personliga och jag vill att de ska innehålla hopp. Jag skriver om mig själv och saker som jag har gått igenom, men det är väldigt blandat – en låt kan handla om min syster och min kärlek till henne, en annan låt kan handla om mörkret och hur jag mått dåligt. Eller till exempel "Han är bra han" som bara är en skön hiphop-låt.

Hur är hiphop-scenen i Linköping?

– Den är större än vad den har varit. Hiphop i linköping har inte varit så levande. Men det har kommit väldigt många duktiga rappare i stan på senare tiden. Mellan 2006 - 2009 var det liksom Antone Mecca som fanns, och han var skitduktig och är fortfarande relevant än i dag. De som kommer fram i dag får mer publicitet och kan bli stora. Se bara på Willow från Lambohov, han är ju hur stor som helst nu.

Norrköpingsrapparen Sebastian Lennskog är relativt ny i genren. Han började sin musikkarriär med skatepunk efter att han gått ut estetiska programmet på gymnasiet i hemstaden Katrineholm. För tre år sedan startade han soloprojektet 18 Horses.

Artikelbild

| Förväntansfull. Nima Davoudi hoppas att det blir en trevlig kväll med bredd på musiken.

– Jag älskar att skriva texter och i hiphop har man större möjligheter att skriva längre texter och precis vad jag vill säga, istället för att lyssnaren ska behöva tolka det, säger Sebastian Lennskog.

Nyligen släppte han ny musik på Spotify och under våren är förhoppningen att fylla på med ytterligare ett fullängdsalbum.

Artikelbild

Peking. Sebastian "18 Horses" Lennskog.

– Hiphop i dag som man hör på radion innehåller mycket nödrim och slang som man kanske inte riktigt kopplar. Jag försöker skriva en grammatiskt korrekt rapp som vem som helst ska kunna lyssna på och förstå utan att behöva vara insatt.

På fredag får han sällskap av 18 Horses nya medlem, Alfred Yao från Valdemarsvik, och det blir första gången som de två står på scenen tillsammans.