2004 kom debutalbumet "Viskningar och rop", som hyllades och fick en samling entusiastiska fans. Men bara några månader senare slutade bandet spela live, och sedan dess har de entusiastiska fansen sörjt. Och bandet har varit fortsatt efterfrågat, men inte lyckats få ihop någon reunion, mest beroende på att bandmedlemmarnas olika karriärer farit iväg åt olika håll.

– Håkan Skärby på Eneby rock har alltid hört av sig, och sagt att vi har en stående plats. Och så i år så var jag plötsligt ledig, så jag ringde de andra och plötsligt kunde de också. Det känns bra att göra comeback på hemmaplan, säger Henrik "Kisa" Nilsson, bandets frontman.

I lördags skedde första repet. När bandmedlemmarna tittade i kalendrarna visade det sig att det eventuellt får bli det enda. Därmed är det inte troligt att det handlar mer om en tillfällig happening än en fullskalig reunion. Bandet har dock ett helt outgivet album inspelat sedan många år, och fler nya låtar finns.

– Inför tioårsjubileet av "Viskningar och rop" i höstas pratade vi om att i alla fall försöka få ut den på Spotify. I lördags var första gången på sju år som alla fyra var i samma rum samtidigt, tror jag. Så det känns som ett stort steg bara det, säger Henrik Nilsson.

Han har under många år varit en av pop-Sveriges mest respekterade kompmusiker, och turnerat med Moneybrother, Perssons Pack och många andra. Nu har han läst till byggnadsantikvarie och är musiker på halvtid. I sommar turnerar han dock som vanligt med Markus Krunegård.

– Men jag har fått hans välsignelse att spärra 15 augusti. "Självklart ska du spela med Peggy", sa han.