De har båda gift sig med en svenska, flyttat till Sverige – och blivit pappor här. Under hösten har komikerna skapat humor om svensk pappaledighet.

Resultatet heter "Al Pitcher på paus" och börjar sändas på SVT den sjätte april.

– Jag har tre barn och Al har två. Han har en stor koppling till Norrköping, för hans fru är från Östra Husby. Han är där ganska ofta och Norrköping är en bra mellanlandning nu när Al varit på turné. Vi har suttit och skrivit manus på Broadway café flera gånger, säger Ben Kersley.

Artikelbild

| Vilka är de skrivna och oskrivna reglerna kring pappaledighet? Det frågar sig den brittiske komikern Al Pitcher i ny svensk sitcom.

I den nya SVT-serien spelar Al Pitcher sig själv.

– Idén med serien är Als kamp för att göra ingenting. För både mig och Al, och våra engelska vänner, är svensk pappaledighet en konstig grej - man får betalt för att göra ingenting? Serien handlar om tron att man har hur mycket tid som helst under pappaledigheten, som att skriva den där boken eller bygga en altan, men så tar såklart bebisen all tid, säger Ben Kersley.

Men, betonar Kersley, det handlar inte om att pappor skulle vara sämre föräldrar än mammor.

Däremot uppstår lustiga situationer där Al klantar sig. I ett avsnitt spelar schlagerdrottningen Siw Malmqvist en kriminell tant.

Artikelbild

| Stå upp-komikern Al Pitcher växte upp i Nya Zeeland och började sin standup-karriär i London 1999, där han har gemensamma vänner med Ben Kersley.

– Siw leder Al in i ett life of crime... Hon är hur rolig som helst!, säger han.

Att ha fått chansen att vara med och skriva en tv-serie är stort för Ben Kersley.

Artikelbild

| "Han är såklart med framgångsrik än jag", säger Kersley som flyttade till Sverige 2006 och har grundat lokala komediklubben Lkpg HAHA.

– Man säger wow, jag skrev det här! Det är en underbar känsla men samtidigt blandade känslor. I samarbetet är 20 personer inblandade och ibland är det precis som man tänkt sig, ibland är det helt annorlunda - och ibland är det ännu bättre, säger han.

Nu har komikerduon ännu ett projekt på gång, en dokumentärfilm.

– I den åker Al till små byar i Sverige som har stora monument. Bland annat åker han till potatisen i Mjölby, berättar han.

Al Pitcher växte upp i Nya Zeeland och började sin standup-karriär i London 1999 där också Kersley jobbat som komiker.

– Vi har gemensamma kompisar i England och har känt varandra i tio år, och jobbat tre år ihop på olika projekt. Men han är såklart med framgångsrik än jag, säger Kersley som flyttade till Sverige 2006 och har grundat lokala komediklubben Lkpg HAHA.

Pitcher flyttade till Sverige 2010 och vann redan året därpå priset ”Bästa manliga komiker”. Under de senaste åren har Al turnerat i Sverige och världen med sin senaste standup-show "Sverige Syndrome", som sålt slut och fått lysande recensioner.