Ståuppklubben startade i vintras utan något särskilt namn, satsningen blev lyckad ändå och kommer att fortsätta.

– Grejen med stand-up är att det är på skämt. Det har inget med verkligheten att göra, det är en massa människor som berättar om sina usla liv och dåliga sidor. Men det kan också handla om samhällsfenomen som Greta Thunberg och Metoo, säger värden Jerry Prütz

Publiken blir, frivilligt eller inte, ofta en del av förställningen. Prütz tror att många med skräckblandad förtjusning sätter sig längst fram för att bli en del av akten.

Artikelbild

| "Risken att bli häcklad från scenen är stor" säger Jerry Prütz som bokar artisterna.

– Stand-up bygger till 90% på just publiken. Har du inte dem med dig kan du lika gärna gå hem. För att bli bra ståuppare måste du vara väldigt snabb i huvudet och allmänbildad, säger Jerry Prütz, som också bokar alla artister.

­– Jag känner alla de tänkta artisterna och bokar inga som jag inte sett själv eller tycker om. Förhoppningen är att få Linköpingspubliken att dra på smilbanden och skratta sig helt fördärvade.

Den 25 september kommer före detta skejtproffset, flipperentusiasten och föreläsaren Per Holknekt samt Lasse Karlsson. 23 oktober blir det Nisse Hallberg och Naghmeh Khamoosh i ett intimt klubbgig. Det fortsätter den 27 november med Henrik Hjelt, som är skådespelaren som synts på film och i tv samt Peter Wahlbeck. 11 november blir det ”Jul med Jonatan”, alltså Jonatan Unge samt Adeel Faqih.

– På ganska kort tid har vi lyckats etablera oss som en klubb som erbjuder de allra bästa komikerna som Sverige har att erbjuda plus några nya och spännande namn, säger Jerry Prütz