Sedan 1992 har John Doe arrangerat popkonserter runt om i Linköping. Förr på Ryds herrgård, nu i lokaler som Kårhuset Kollektivet, Babettes kafferi och Palatset, medan Ryds herrgård byggs om.

– Ryds herrgård ska öppna i augusti så till nästa läsår hoppas vi kunna flytta in igen, säger Martin Hedell, kassör och kreatör i John Doe.

John Doe består i nuläget av åtta studenter vid Linköpings universitet. Men egentligen är medlemskapet öppet för alla.

Artikelbild

| När Ryds herrgård stängde för ombyggnation fick popklubben hitta andra lokaler, som Kårhuset Kollektivet.

– Föreningen riktar sig till hela Linköping, men vår bas är på universitetet, berättar Martin.

Sedan starten för 27 år sedan har popklubben anordnat konserter med artister som Broder Daniel, The Ark, Mando Diao och Lykke Li. Och för två år sedan bokade popklubben Sarah Klang, en månad innan hon slog igenom med sin spelning under "På spåret".

– Sarah Klang har verkligen slagit igenom sedan dess. Vi försöker hitta artister som vi tror kommer att bli stora, säger Albin Karlén, John Does ordförande.

Torsdag 9 maj är det dags för popklubbens 500:e konsertkväll.

Artikelbild

| Sedan 1992 har John Doe arrangerat spelningar, men Martin Hedell och Albin Karlén har bara varit med de senaste åren.

– Det känns väldigt kul. Det känns stort, som någonting man kommer att bära med sig senare i livet och vara stolt över, säger Martin.

Kvällen till ära har popklubben bokat artisten Jens Lekman, som bara gör två konserter under hela 2019.

– Jens Lekman har alltid varit min drömbokning. Jag tror att han kommer att göra en riktigt bra konsert, säger Albin Karlén.

Det blir även första gången som John Doe arrangerar en spelning på Forumteatern i Kårhuset Kollektivet, den största lokalen de arrangerat en spelning i.

– Det blir speciellt, säger Albin.

Albin har varit med i John Doe i över tre år, och för Martin är det två år. När de tänker tillbaka på sina år i föreningen minns de allt från resor tillsammans till lyckan att få boka in sina favoritkonserter.

– Det var en kul känsla första gången vi sålde ut en spelning. Det var Billie the vision & the dancers spelning på Babettes i februari 2018, säger Albin.

Att arrangera konserter är inte svårt för gruppens medlemmar, som fått in en bra rutin på det hela.

– Vi har ändå gjort det här 499 gånger, säger Albin.

Och efter konserten med Jens Lekman så blir det 500 spelningar till?

– Absolut, det blir 500 spelningar till, säger Albin Karlén.