Konsert

Betyg: 3

Panda Da Panda

Backstage, Konsert & Kongress, Linköping, 9/3

Panda Da Pandas dansmusik har aldrig varit någon genomlycklig historia. Men hans senaste singlar har en ny nivå av svärta. Musiken var redan från början avig, och den nya inriktningen gjorde det inte enklare.

Men när han intar scen med sin DJ och två dansare står det klart att det är de livsbejakande inslagen som står i fokus. Och publiken svarar direkt med dans och jubel. Och får en strålande version av "Spegelen" tillbaka.

Det kan tyckas väl ambitiöst med två dansare till en liten solospelning som det här. Men Panda Da Pandas dansare faller inte direkt in i den traditionella mallen för sådana.

Ibland är det inte alldeles enkelt att förstå poängen med det. Exempelvis när en av dansarna genom en hel låt står, till synes livlös, på styltor lutad mot väggen.

Panda Da Panda själv framför låtarna med en intensitet i rösten som väl matchar studioversionerna. Det blir fruktansvärt bra versioner av "Horisonten" och "Brug for di".

Den dramatiska "Slipa sanden" leder vägen in i ett långsammare mellanparti. Det står då klart att den där inledningen fick rummet att smälta samman till en organism - publiken följer med Panda da Panda nedåt i temposänkningen och sen rakt uppåt igen. Genom "Ska du med & flya" och vidare in i en fullkomligt euforisk "Dansa bonne dansa".

Sist blir det senaste singeln "Enkelt". Och sen tar det slut. Och det går alldeles för fort. Den där sammansmältningen av rummet som lyft konserten hela vägen, gör nu att det är en lätt snopen skara som står kvar. Det har gått en timme, och en gemensam bugning från scen var en alldeles för tam avslutning.