Direktör´n för det hele, teaterfarsan själv, Håkan Bäck är en slipad teaterräv med många års erfarenhet. Han är med överallt, på scen, bakom manus och produktion. Han vet hur en slipsten ska dras – eller en grop ska grävas vad det anbelangar. Även om det finns gupp, ojämnheter och gropar så är givetvis helheten förmer än delarna. Teater är en avancerad gruppsamverkan som en orkester. Och husbandet Bar Quartet är alltid lika spelsäkra och breda i sin repertoar.

Lokalrevyer brukar ju ha oförtjänt dåligt rykte. Grotescogänget med il papa Henrik Dorsin slog in en elak passning om att det underjordiska helvetet var fyllt av plågor och smärtor från lokalrevyer. Men då har han ännu inte sett den här. ”Brännhett” är faktiskt rolig, fräck, påhittig, elak och varm.

Här ges en sammanfattning av året som gått med lustfyllda sparkar och kramar åt mycket som hänt under det gångna året.

Artikelbild

| Fotbolls-VM.

Skogsbränder, vinster i välfärden, polisen, debaclet med regeringsbildningen, svarta pengar, Boxholmsosten med mera. Lokalt och nationellt blandas i väldigt generös buffé. Satiriskt spetsigt omväxlande med hejig humor. Alltid välskrivna repliker och sångtexter till kända melodier. Ett nytt år är lättare att ta itu med efter en frejdig nyårsrevy.