Anledningen till att Niclas Angerborn och Lasse Olofsson i Teaterexpressen ville ha Regina Lund till den kvinnliga huvudrollen är enkel.

– Det är för att hon är en himla bra komedienne. Jag har sett henne i ett par farser, och hon är väldigt rolig. Det kan man kanske inte tro, hon gör ju ofta andra typer av roller, men hon har rolig tajming och ett roligt utspel. Och så ger hon allt på scenen. Det gillar jag, säger Niclas Angerborn.

Det är första gången han och Lasse Olofsson arbetar tillsammans med skådespelerskan, som både gjort film och teater, samt gett ut skivor och poesi.

Artikelbild

| Niclas Angerborn, snart i rollen som bokhållare.

– Vi ville ha någon namnkunnig för den kvinnliga huvudrollen, diskuterade olika namn och kom fram till att Regina Lund skulle passa. Så jag ringde och det visade sig att det funkade med hennes schema. Vi känner inte varandra alls sedan tidigare, så det ska bli spännnade, säger Niclas Angerborn.

"Casanova sökes!" bygger på en fars av den tyska författarduon Franz Arnold och Ernst Bach, som även skrivit "Spanska flugan". Niclas Angerborn har bearbetat manuset och förlagt handlingen till Linköping och en fabrikör Fallmans hem. Året är 1927.

Lasse Olofsson gör fabrikören, medan Angerborns rollfigur är bokhållare och något av en nörd.

– Han bor hos sin mamma och är ungkarl på alla sätt man kan tänka sig, framför allt de dåliga. Det är en lite ovanlig roll för mig. Vi har gjort så många farser, och det är lätt att man som skådespelare hamnar i ett fack. Men i år tycker jag att vi lyckats hitta på något nytt, säger han.

"Casanova sökes!" har premiär på Sagateatern i Linköping 30 december.