– Det här känns tungt. Det ska jag inte sticka under stol med, säger Axel Schylström från Norrköping direkt efter att sändningen av Andra chansen från Saab arena i Linköping är slut.

Egentligen vill han inte uttala sig om framförandet av "När ingen ser" innan själv har haft haft möjlighet att se inspelningen, men säger ändå att känslan där uppe på scenen var bra.

– Som helhet är vi jättenöjda med numret. Det finns inget där som vi velat ändra, säger han.

Artikelbild

| Vidare till final. FO&O, Anton Hagman, Lisa Ajax och Boris René gick segrande ur sin dueller i Andra chansen.

Kommer vi att få se dig i Melodifestivalen igen?

– Förhoppningsvis. Jag gör gärna det här fler gånger.

Strax intill står Lisa Ajax som gick segrande ur duellen med Schylström. Hon ser betydligt gladare ut.

– Allting gick jättebra på scenen.

Artikelbild

Kände du på dig att du skulle ta hem duellen?

– Nej, nej, inte alls. Det var väldigt nervöst att vänta på resultatet av röstningen, säger hon.

Artikelbild

Den kanske hetaste duellen var den fjärde och sista, den mellan Anton Hagman med "Kiss you goodbye" och Loreen med "Statemants".

Att döma av jublandet i arenan var det en tuff kamp om rösterna, ungefär lika många tjoade och hojtade sina sympatier för båda låtarna

Men i slutänden var det ändå Anton Hagman som lockade till sig flest röster från svenska folket.

Efter beskedet är han uppfyld av adrenalinkicken.

– Hur är detta möjligt? Jag hade sagt till Loreen innan att jag trodde att hon skulle vinna. Nu ska jag fira på efterfesten med min familj, mitt crew och mina vänner.

Loreen själv dröjde länge med att dyka upp på presskonferensen efter sändningen, men när hon väl kom in omringades hon snabbt av kameror och reporterblock. Eurovisionvinsten med "Euphoria" har innebutit att hon har fått bära en hel del favoritskap vid årets tävling, även om det snabbt visade sig att "Statements" var en lite strävare historia än hennes vinnarlåt från 2012.

– Ja, vad säger jag? Jag är galet tacksam för att jag fick kreera någonting som är jävligt annorlunda, men jag visste att det kunde bli så här just för att numret är så annorlunda, säger Loreen.

– Lite besviken är jag, men det har med mitt ego att göra. Större delen av mig är tacksam.