Wiktoria Johansson blev Wiktoria med hela svenska folket när hon tog sig direkt till final med bidraget "Save Me" i Melodifestivalen 2016. Året därpå blev hennes "As I Lay Me Down" det mest spelade bidraget från 2017 års melodifestival. Men redan innan Mello var Boråstjejen sajnad av ett skivbolag som upptäckt henne när hon turnerat med vännen Hanna Boquist i Dash4 – The Band.

– Jag har sjungit så länge jag kan minnas, säger Wiktoria, som menar att hon fått sin sångröst av att stå hemma och öva.

Under våren kunde hon ses i TV4:s "Stjärnornas stjärna" där åtta artister tävlade i genrer de inte var vana vid. Dans känner hon sig inte så bra på, även om hon tycker att det är "otroligt kul".

Artikelbild

| Wiktoria har varit i Östergötland flera gånger förut. Snart kommer hon igen.

– När jag var yngre dansade jag faktiskt balett och provade på fotboll och gymnastik också, berättar stjärnan, som nu är aktuell med singeln "Perfect Memory".

– Den är somrig och glad. Man rycks med och vill dansa, säger hon.

Den 9 augusti kommer Wiktoria till Augustifesten med NRJ in the Park, vars sommarkonserter är tillbaka i Sverige efter ett uppehåll. Men även förra sommaren var sångerskan i Norrköping, då med Rix FM Festival.

– Det är så mysigt med allt vatten och alla parker, sa hon då.

Artikelbild

| Boråstjejen slog igenom i Melodifestivalen. Redan 2011 kom hon på fjärde plats i Lilla melodifestivalen med den egenskrivna låten "Jag behöver dig".

I år blir Linköping länets enda turnéstopp för Rix FM Festival, den 22 augusti.

– Linköping påminner mig om min hemstad Borås. Det är mysigt med kullerstensgatorna och torgen, tycker Wiktoria som ser fram emot att möta den östgötska publiken.