Vi har tidigare skrivit om denna pjäs av Allan Edwall som spelas av Dugateatern. I övrigt innehåller vårprogrammet bland annat föreställningar om åldrande och vänskap.

Vadstena Teaterförening går nu alltså mot ett nytt teaterår och beträffande förra året säger ordförande Barbro Wallgren att det årets första pjäs "Häxor - När drevet går" också blev en av de mest populära det året.

– Då var det över 80 personer som kom och när det kommer så pass många, då känner vi att det är väldigt bra.

Artikelbild

| Erik Magnusson, Malin Alm och Gloria Tapia medverkar i "Sällskapsrummet" som har sin Sverigepremiär i Vadstena den 17 februari.

Föreningen började satsa på dansföreställningar förra året. Då kom det dock inte så mycket folk säger Wallgren.

– Det är ett projekt på ett par år så vi får väl se hur vi kan locka folk till det. Den publik vi har är inte så van vid dansföreställningar, så det är inte så enkelt.

När det gäller vilka föreställningar som generellt sett kan komma till Vadstena säger Barbro Wallgren att den scen som föreningen har till sitt förfogande, Petrus Magni Scen, inte kan ta emot alla de föreställningar som Riksteatern har. Wallgren berättar hur föreningen väljer ut vad som ska spelas i Vadstena.

– Vi åker på utbudsdagar och tittar och så får vi diskutera i styrelsen vad vi tycker. Mycket handlar ju också om vad vi har råd med.

Vårsäsongen innehåller inte mindre än två Sverigepremiärer som Riksteatern har förlagt till Vadstena, "Ingripandet" och "Sällskapsrummet".

– Det är något som vi tycker är jätteroligt , säger Barbro Wallgren.

Förhoppningen är nu att årets pjäser ska locka teaterbesökarna.

– Vi hoppas ju verkligen att det här ska intressera och att det kommer publik.

Utöver det egna utbudet arrangerar teaterföreningen en teaterresa till "Rocky Horror Show" i Linköping den 28 april.

Vadstena Teaterförenings vårsäsong

26 januari "Välkommen", "humoristiskt drama" av Allan Edwall om en familj vars tillvaro krackelerar när en från början välkommen släkting ska tilldelas ett rum i huset.

17 februari "Sällskapsrummet", komedi om att bli äldre.

10 mars "Ingripandet", dramakomedi och "hyllning till den innerliga vänskapen och dess fallgropar".

14 april "Fallfrukt", pjäs som bland annat handlar om "hur det är att leva i ett samhälle och inte känna sig som en människa."

Samtliga föreställningar spelas på Petrus Magni Scen i Vadstena.