Tommy, Mohamed, Lars och Mathilda. Du har säkert gått förbi flera av dem på stan, du kanske rent av är ett syskon eller granne till någon av dem. De är fyra av kommunens cirka 160 000 invånare, de är kort och gott – Linköping.

– Vi gör det här som en kampanj där vi lyfter upp vanliga Linköpingsbor. De får berätta om sina liv och sin historia – hur hamnade de här? säger Sonja Sandbacka, press- och mediekommunikatör på Linköpings kommun.

Konstverket heter "Vi är Linköping" och visas i konsthallen Passagen från och med i dag torsdag. På den högra väggen vid entrén hänger 18 porträtt och en TV-skärm där några av de filmade intervjuerna rullar.

– Alla människor har olika historier att berätta. Allt från Mohameds berättelse om uppväxten i Somalia och Etiopien till tolvåriga Alma som hittade en döv bridge-kompis till sin ensamma mormor i Ekängen, säger Sonja Sandbacka.

"Vi är Linköping" är skapad av Markus reklambyrå och visades i somras i Vallastaden. Fram till början av januari kommer den hänga på Passagen. Alla berättelser finns på kommunens hemsida.

I dag torsdag hålls vernissage klockan 17.00.