En av Sveriges största artister ger sig ut på vägarna igen. Veronica Maggio släpper nytt album till hösten och en ström av singlar under våren. Hon inleder sin turné på Kirunafestivalen 28 juni och en månad senare 27 juli kommer hon till Norrköping och Hugo Parkfestival.

- Förra sommaren var hemsk. Vi gjorde bara ett par spelningar. I sommar tänkte jag ta igen det med en riktig turné. Längtar redan ihjäl mig efter att få spela ny musik i sommarnatten med bandet!, säger Veronica Maggio i ett pressmeddelande.

Veronica Maggio har höjts till skyarna sedan debuten 2006 och vunnit i princip alla priser som går att vinna. Hennes fem album har alla varit stora kommersiella framgångar. Om två veckor släpps första smakprovet från kommande skivan med singeln "Kurt Cobain". Hälften av albumets låtar släpps som singlar innan sommaren och sedan kommer fullängdaren till hösten.

Artister som är klara för Hugo Parkfestival 24-27 juli sedan tidgare är bland annat Timbuktu, Linnea Henriksson, Fricky, Markoolio, Miriam Bryant och Vigiland.