-- Red Cell vann vår talangtävling Quest for fame i våras och därför tyckte vi att det passade bra att ta hit gruppen igen. Det är ett publikfriande band som funkar bra live, säger Fredrik Hörström, som har titeln jediriddare i telefonkatalogen och är vice ordförande i Nuclear Nation.

Red Cell gav nyligen ut debutskivan "Hybrid society" och kvällens förband Sturm Café (som ligger på samma skivbolag som Red Cell) är också aktuellt med sin albumdebut "So seelisch, so schön!"

-- Sturm Café gör klassisk body music, det är minimalistiskt med hårda basgångar, säger Fredrik Hörström.

Han säger att målet för kvällen är att skapa en skön stämning (de bästa halloween-kostymerna kommer att belönas) och berättar att Nuclear Nation de senaste åren märkt ett ökat intresse för föreningens fester och synthmusik.

-- Jag hatar att använda ordet alternativ, men vi har lockat till oss en publik som letar efter något som inte spelas på vanliga ställen.

På 80-talet var gränsen knivskarp mellan hårdrockare och syntare, fel frisyr på fel plats kunde vara lika med stryk.

-- Ja, med tanke på hur musikvärlden ser ut i dag så är det absurt att tänka på hur det var. Nu anordnar vi vår fest på The Rock, stans rockklubb, det hade ju varit helt otänkbart på den tiden, säger Fredrik Hörström.

Nuclear Nations halloween-party på The Rock i Linköping börjar kl 21, lördag 5 november.