The Majority Says är på väg tillbaka. Spelningen på Hultsfred förra året blev aldrig av (eftersom festivalen gick i konkurs) och bandet. Sångerskan Lovisa Negga gick senare skilda vägar. Det såg helt enkelt ganska mörkt ut för indiehoppet från Linköping. Men med ny sångerska och nytt material är de nu på väg uppåt igen. Inspelningen av nya skivan har hållit på sen augusti.

- Det har varit en lång resa. Vi började i augusti med att skriva låtar. Vi har haft två månaders studiotid och tagit ledigt från jobb och skola, så det har varit ett pussel att få ihop, säger Mathias Jonasson, trummis i The Majority Says.

Resultatet är singeln "Kings Of The Night", som släpps i dag, och debutalbumet som kommer att släppas inom kort.

- Vår musik är mångsidig och lyssnarvänlig. Den är lättillgänglig, även om några av låtarna har ganska allvarliga texter.

Mathias är också spänd inför hur deras nya vokalist Hanna Antonsson kommer att tas emot av publiken.

- Det ska bli riktigt roligt att folk får höra hur Hanna låter.

Efter att bandet släppt singeln väntar mer arbete för The Majority Says. Snart kommer bandets debutalbum, och senare i år även en turné.

- Just nu kommer vi att skriva fler låtar. Förhoppningsvis kommer det att bli en större turné i höst. Men vi kommer nog att spela i Linköping snart, vi har ju inte spelat här sen i februari, säger Mathias Jonasson.

ANNA JOHANSSON