Hur föddes idén till boken?

- Den föddes ur ett av ungdomens vanliga relationsproblem som fick mig att tänka till om mig själv, vänskap, kärlek och relationer. Moralfrågor var också något som kom upp. Så jag flydde till London och funderade på vad som driver mig och andra. Jag tänkte inte från början att det skulle bli en bok men det blev så mycket att jag kände att jag behövde skriva ner det.

Vad inspirerade själva handlingen?

Artikelbild

- Det är mitt eget tankefoster som gestaltar mig själv och mina tankar. I andra hand blev jag inspirerad av klassiska skönlitterära verk som "Gösta Berlings saga", av hur Selma Lagerlöf presenterar berättelsen.

Vad hoppas du folk ska känna när de läser boken?

- Jag hoppas de ska känna lust att upptäcka sig själva och andra. Att de ska få ett sug för äventyr och en stunds paus från det övriga livsbruset. Även att de förkovrar sig i känslor som sorg, frustration och glädje.

Är det fler böcker på gång?

- Absolut! Det blir förhoppningsvis många böcker. Jag kommer att skriva så länge jag lever. Men jag vill inte säga vad nästa ska handla om eller när den kommer. Jag vill inte släppa flera böcker om året utan skriver hellre riktig kvalitetslitteratur och sånt tar tid.