Fast nu handlar det om en två veckor lång resa i Kalifornien förra våren. 70 timmars filmat material har blivit 54 minuter. 2 maj är det premiär för ”The second wave” på Filmstaden.

– Jag vill inte ge bort för mycket, men det finns en röd tråd, som förklarar varför filmen heter som den gör. Filmen handlar inte om bandet, utan bandet och deras musik är reseledare genom historien och Kalifornien, säger bandets manager Björn Rallare, som tillsammans med Gustav Skogens har producerat filmen.

Tydliga kopplingar

Skivbolagsägaren Rallare har ända sedan han började jobba med det psykedeliska indierockbandet 2007 odlat idén till projektet.

– Det finns en revival på gång med den typ av musik som La Fleur Fatale hittar inspiration från och med det tänk som fanns under 60-talet. Vi försöker visa på ganska tydliga kopplingar mellan vad som hände då och det som händer nu, saker som ingen riktigt berört tidigare, säger Björn Rallare.

Bandet och filmteamet packade in sig i en tiometer lång husbil.

Spelningar blandades med diverse mer eller mindre uppstyrda möten med musiker från det galna och omvälvande 60-talet.

Artikelbild

– Vissa band kände man till, som The Seeds, Strawberry Alarm Clock och så. Sen om något från det kommer med i filmen får vi se, säger La Fleurs sångare och basist Alexander Vibeck.

Läs hela intervjun i fredagens Corren eller klicka på bilden ovanför för att se inslaget i 24Corren.