SERIEBOK

Frida Ulvegren

Fridas resor

Kartago förlag

Frida Ulvegren hade ingen dröm om att bli fotomodell. När högstadiekompisarna på stamfiket babblade på om modellagenturer, fotografer och hippa modetidningar var Frida inte särskilt intresserad. Så en dag kliver en modellagent fram till deras cafébord och ger Frida sitt kort och det är starten på en händelsekedja som snart förvandlat den då 14-åriga Frida Ulvegren från skolflicka till heltidsarbetande modell.

I dag har Frida Ulvegren lämnat modellivet sedan länge men minnena sitter kvar. Minnen av att bli bedömd, förnedrad och utnyttjad. Minnen av att kastas rakt in i en värld man inte alls är mogen nog att förstå eller behärska. Läge då att berätta och bearbeta. Läge att göra en seriebok av erfarenheterna. Fridas Resor är den serieboken.

Lättläst och träffande. Aldrig för svart. Aldrig för tydligt moraliserande. Bara ett säkert tecknat och kronologiskt berättat porträtt av den oglamorösa starten på en avsiktligt kort modellkarriär. Under ytan och bakom hörn lurar de riktiga farorna på den unga Frida. Så mycket kunde gått så fel. Men Frida Ulvegren lyckas ta sig helskinnad genom modelläventyret. Och nu levererar hon en seriebok som från och med nu är obligatorisk sidoläsning för alla tonårstjejer som drömmer sig bort till ytterligare en säsong av Top Model.