Vid 10 års ålder bestämde sig Jessica Frej för att bli TV-kock. Hon älskade ju att laga mat och visste att hon ville arbeta med det. När hon såg Tina Nordström på TV gick det upp för henne – TV-kock, så kan man ju göra! Chansen dök upp lite mer än 10 år senare när hon var med i den första säsongen av "Sveriges Mästerkock". Hon kom visserligen bara på en femteplats men väl inne i både kock- och TV-världen skulle hon inte låta tillfället glida henne ur händerna. Hon pratade med de rätta personerna och vipps blev hon erbjuden en plats i Nyhetsmorgons "Mitt kök".
– När jag väl var där kändes det så naturligt. Jag hade ju förberett mig mentalt på det sedan jag var 10 år, säger Jessica Frej.
Hon sa upp sig från sitt jobb på ett bemanningsföretag och startade eget företag. Ganska snart kom första kokboken. Bagaren Maria Blohm hörde av sig och ville göra en bok med glutenfria recept, mycket passande då Jessica Frej är glutenintolerant.
– Det slog oss att det inte finns några bra böcker för glutenintoleranta. Då visste vi inte hur svårt det skulle bli att göra boken. Ofta när man gör nya recept kan man utgå från något som redan finns, men nu fick vi uppfinna mycket från scratch.
Det blev en serie med fyra böcker till slut. Jessica Frej hade fått blodad tand och kort därefter gjorde hon sin första egna kokbok "Fest på 30 minuter".
Som kock, kliar det i en att dela med sig när man lagat något gott?– Det där är ett ständigt gissel. Jag lagar mat hemma för att slappna av men rätt vad det är så står man där och steker något och upptäcker "det här blir ju bra!" och då måste jag springa och hämta blocket. Så ja, visst kliar det!
Förutom kokböckerna har hon också en matblogg på nätet.
– Häromdagen stekte jag champinjoner och det blir ju så fint när man får en prefekt stekyta. Då tänkte jag "vet folk vilken temperatur man ska ha i pannan? Det här måste ut på bloggen".
Hennes senaste kokbok heter "Supergott & Supersnabbt". Som titeln antyder ska det gå fort.
– Det sammanfattar hur och vad jag gillar att laga. Det är så många som känner att de inte har tid att laga mat och så snurrar de på samma tre rätter. Jag vill ge lite nytt syre och energi med den här boken och visa att det går att laga roliga rätter på samma tid som det tar att steka en falukorv.