Hon har bara en arm, inget hår och absolut inget att förlora. Hon har en bil lastad med ödessystrar på flykt, och till sist får hon hjälp av ett gäng mc-burna tanter.
Hon heter Imperator Furiosa, hon spelas av Charlize Theron och hon är actionhjälte i en av årets bästa filmer: "Mad Max: Fury road". Tom Hardy ärvde Mel Gibsons gamla huvudroll som Mad Max, men Charlize Theron stal showen. Och hon var inte den enda kvinnan som stod i centrum på bio 2015.
När jag summerade för ett år sedan vad jag sett 2014 handlade det mest om män, män, män, både framför och bakom kameran.
Och så beklagade jag som vanligt att vi fått se för lite annorlunda film, från andra länder än Sverige och USA, i Linköping. Men på den punkten kom räddningen 2015: Linköpings filmsalonger. Sedan 31 augusti hyr kommunen salong 3 av Filmstaden. Plötsligt fick vi en störtflod av kritikerhyllade, prisbelönta kvalitetsfilmer, två nya varje vecka, från hela världen. Biografägaren SF verkar ha blivit sporrad av detta, för samtidigt har SF:s utbud breddats och vi har bland annat kunnat se guldpalmsvinnaren "Dheepan", det vodkaindränkta ryska dramat "Leviatan" och nu senast "Carol" om förbjuden kärlek på 50-talet.
Ska det gå till så här? Ska politiker påverka vilka filmer vi kan se?
Det finns de som tycker att våra folkvalda ska hålla tassarna borta och låta marknadskrafterna styra utbudet. Det finns också de som blir heligt irriterade när kvinnor ges en extra chans, eller andra kulturer får en hjälpande hand.
Statliga Svenska filminstitutets vd Anna Serner strävar medvetet efter att ge kvinnor och minoriteter mer utrymme i svensk film. Det tas inte väl emot av alla i en bransch som kämpar i motvind. Svensk film har det kämpigt i år: publiken sviker och kritikerna sågar. Själv undviker jag stolpskott som "Prästen i paradiset" och "Så ock på Jorden", men de svenska filmer jag har sett i år har både varit bra och levt upp till Anna Serners krav.
Det var "Min lilla syster" om systerskap och ätstörningar, "Svenskjävel" om en gästarbetande tjej i Oslo, "Cirkeln" om sex unga häxor, dokumentärfilmen om Ingrid Bergman och "Tjuvheder" om en kvinna på glid i Stockholm. Och så var det Helena Bergströms stora, varma och roliga ensembledrama "En underbar jävla jul" och inte minst Karin af Klintbergs "Trevligt folk", där Filip och Fredrik visade hur bra det gick när någon i Borlänge "tänkte jävligt långt utanför boxen" och startade ett somaliskt landslag lagom till bandy-VM.
De kanske inte är några episka kassasuccéer men allihop är väldigt bra filmer.
Floppar de för att tjejer har huvudrollerna? Knappast. Titta på "Hungerspelen" med Jennifer Lawrence. Eller, som sagt var, Imperator Furiosa i "Mad Max: Fury road".
Mad Max-filmen visar också hur bra det KAN bli när man återvinner ett gammalt populärt koncept, med både kärlek till originalet och nya, fräscha infallsvinklar. Ett lyckat exempel på en så kallad reboot, den nostalgiska farsot som kopplat sitt grepp om Hollywood. Samtidigt önskar jag att vi sluppit se "Terminator: Genisys", "Fantastic four" och den absolut gräsliga "Pan" som tömmer Peter Pan på all magi.
Det är en balansgång: det är ju så mycket svårare att ta presentera publiken för ett nytt universum, som i utskällda "Jupiter ascending", än att ta med oss tillbaka till "Jurassic world" eller ut på nya resor med samma gamla James Bond.
Men allra helst vill vi tillbaka till en galax långt, långt borta. Publiken rusar till "Star Wars: the force awakens" för att återse Han Solo, Chewbacca och prinsessan Leia, och för att lära känna Rey, den unga kvinnan som både kan laga Millennium Falcon och hantera Luke Skywalkers gamla lasersvärd.
"Star Wars: the force awakens" var förstås underbar att se för alla oss som är uppvuxna med "Stjärnornas krig". Lika underbart är det att se hur Disney-ägda Lucasfilm, med sin nya vd Kathleen Kennedy i spetsen, vågar ta samma viktiga steg framåt som kritiserade Svenska filminstitutet, och gör en kvinna, en afroamerikan och en latinamerikan till huvudpersoner i världens mest kommersiella filmspektakel. Nu blir de spel, lego och leksaker och visar barn över hela världen att inte bara vita män kan vara hjältar.
Men min favoritfilm 2015, som fick mig att både skratta och gråta mer än någon annan, var faktiskt en animerad barnfilm: Pixars "Insidan ut". Den var originell, nyskapande och djupt mänsklig. Och alla de viktigaste karaktärerna – Jenny, Glädje och Vemod – var tjejer.