Tunna koftor, v-ringade tischor och korta kjolar. Temperaturen har fallit till under minus tjugo, men popmodet låter sig inte ursäktas. Det är säsongspremiär för Klubb Din Mamma och huttrande snedluggar i skinngjutna Cheap Mondays trotsar naturlagarna ute i rökrutan. Inne i värmen står arrangören Sebastian Wassberg och myser över ännu en utsåld klubbkväll.

- Förra säsongen var vår bästa någonsin och jag är så sjukt peppad inför ikväll, säger han.

Sebastian har rest från Åre under natten, men ringarna under ögonen är det enda som skvallrar om sömnbrist. Det är lugnt och tyst i logen där vi sitter, till skillnad från när The Animal Five spelade i höstas.

Artikelbild

Fyra femtedelar av Zacharias i väntan på att gå på scen. Bild: ERIK GRENESTAM

- De betedde sig som riktiga rockstars, det var ett jäkla springande och supade, säger Sebastian. I kväll är alla snälla som tur är.

I soffan bredvid oss sitter kvällens förband Zacharias och laddar med en back öl innan det är dags att inleda kvällen. När ölen är uppdrucken går de ut och levererar en dos härligt oproblematisk pop. Det enda smolket i bägaren är att Robin Lundström aldrig reser sig från trummorna och bjuder på sin fantastiska dans från musikvideon till låten "Fredag". Manegen är i vilket fall krattad inför kvällens huvudakt.

- Inför vår förra Linköpingsspelning annonserade arrangören ut fel datum. Det kom tre personer och kollade, säger Robert Svensson, sångare i Mixtapes & Cellmates. Ödmjukt tar han på sig rollen som kvällens antihjälte, men all urskuldan visar sig vara grundlös. Publiken vill faktiskt ha extranummer och jag slår vad om att någon visst kan tänka sig att lägga en hundring på en skiva, för det här är riktigt bra. Shout Out Louds, Glasvegas, kanske en liten nypa Dinosaur Jr. Jag letar instinktivt efter referenser i hjärnbanken, men det kvittar. Internetfenomenet Lolcats har skapat en semantik som kan sätta ord på mina tankar: Good music is good.

ERIK GRENESTAM