L'Orient är i det närmaste fullsatt och de flesta ställer sig upp redan när Linköpingsbandet Sams värmer upp med en visrock som uppskattas av hemmapubliken.

Stefan Sundström visar redan under öppningslåten "Hur Sabina gör en konst utav att gå" att han är en rutinerad liveartist som vet hur man får igång en konsertpublik. Han improviserar om texten, låter Sabinas promenad gå längs Stångån förbi Stångebromonumentet, och klämmer även in en rad om Lasse Winnerbäck. Vilket framkallar jubel, applåder och skrattsalvor från publiken.

Sundströms senaste skiva "Ingenting har hänt" är ett ganska lågmält album med dystra texter, och de flesta låtarna under kvällen hämtas därifrån. Men bandet lyckas lyfta materialet när de spelar live, och Sundströms mellansnack och glada humör gör att stämningen är närmast uppsluppen till och med i den mörka "Alla ska i jorden". Stefan Sundström bjuder även på den tjugo år gamla "Frispel" och två riktigt riviga covers på Allan Edvalls visor.

Jag tror de flesta var nöjda när de gick hem från L'Orient i går. Men konserten hade gärna fått vara mycket längre. Stefan Sundström har så många höjdarlåtar från sin långa karriär att han hade kunnat spela minst en timme till.