En rik variation av estetiskt tilltalande motiv finns på årets samlingsutställning av akvarellsällskapet, den som domineras av de blå tonerna.

Skört, blåbrun-nyanserat gestaltas Gunilla Petterssons nakna kroppar vid strandbrinken, en transparens som även återfinns i Ulla Carlbergs smått abstrakta motiv, liksom i hennes välkomponerade "Blåbyn".

Nettan Morén har lyckats väl med att åstadkomma spännande strukturer i sina vinterlandskap med hus och är riktigt djärv i den kubistiskt influerade "Husgavlar". En känslig lyrisk ton finns i Börje Mathiassons byggnadskomplex och i Hild Wennergrens fågelmotiv. Snyggt färgnyanserad är Ulla Nords "Mina drömmars stad" och färgstarkt kontrastrik är Rolf Hallqvists "Ängen". Jan Wahlstein och Kerstin Sund gestaltar skickligt sina närstudier av naturen.

Artikelbild

"Horisonten" av Nettan Morén.

Utställningens mest spännande akvarellister har jag dock sparat till sist. Det är AnnMari Löf som imponerar med sina fint skiktade och färgnyanserade stadsvyer. Det är koncentrerade skönheter. Och det är Margareta Jungert Boo som i en mörk grundton har komponerat de mest fantasifulla skapelser. Motivet "Målet" (cyklisten) innehåller här något alldeles extra av rörelse och dynamik.

De visar att målarna i Linköpings akvarellsällskap håller hög standard.

LARS-OLA JOHANSSON