Imponerande konserthöst – det ser jag ser fram emot

Efter att inkorgen fyllts av bokningsbekräftelser och e-biljetter, så känner jag att jag måste tipsa om och hylla konserthösten i Linköping.

Äventyrsrockbandet Hällas kommer till The Crypt 19 november

Äventyrsrockbandet Hällas kommer till The Crypt 19 november

Foto: Pressbild

Krönika2022-11-08 17:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Efter pandemin har spelningarna duggat tätt i Linköping och här kommer min högst subjektiva topp tre-lista på kommande konserterna i Linköping.

Hällas – Linköpings bäst bevarade rockhemlighet? (The Crypt 19 november)

Bandet med Linköpingsrötter kallar sin 70-talsklingande progressiva rockmusik för äventyrsrock och musiken tar lyssnaren på en resa genom deras fantasivärld med riddare, hjältar och tyranner. Nominerades i kategorin "Årets rock/metal" i P3 Guld 2021. Efter en inställd europaturné 2020 som konsekvens av pandemin, har bandet hunnit släppa nya skivan Isle of Wisdom.

undefined
Äventyrsrockbandet Hällas kommer till The Crypt 19 november

Grant – gästspelade i Så mycket bättre (Palatset 2 december)

Gästsjöng på en fantastisk Anna Ternheim-tolkning tillsammans med Albin Lee Meldau i Så mycket bättre. Turnerar med andra fullängdaren Truth & Consequences.

Jag upptäckte Grant (Caroline Cederlöf) efter hennes stora genombrottssingel Waterline 2017 och har varit ett fan sedan dess. När vi möttes i baren efter en spelning hösten 2018 pratade vi om PJ Harvey, Twin Peaks och hon tipsade författaren Haruki Murakami. Hattrick i kulturreferenser!

undefined
Grant sjunger på Palatset den 2 december.

Les Big Byrd välmeriterad indierock (Skylten 10 december)

Indiebandet består av Jocke Åhlund (Caesars, Teddybears), Frans Johansson (Fireside) och Nino Keller (Caesars). I slutet av månaden släpper de nya albumet Eternal Light Brigade,

"Ledsen musik kan man bli glad av, jag vill ju inte deprimera folk", sa Åhlund i en P3-intervju och jag instämmer!

undefined
Nino Keller, Joakim Åhlund och Frans Johansson, i Les Big Byrd. Spelar på Skylten 10 december.

Extra: Melissa Horn på Konsert och Kongress (11/11), Solen på Skylten (12/11), Satan takes a holiday + Märvel på Skylten (18/11).