Bo Hagström sjöng pastans lov

I vanliga fall är det vi som tittar på Bo Hagström när han äter mat. På biblioteket var rollerna ombytta.

Agneta Eidhammer fick med sig både en signerad bok och några riktigt bra pastaråd från sopplunchen med Bo Hagström. – Jag tycker väldigt mycket om pasta och vill lära mig mer. Och nu kommer jag att köpa annan pasta, om man kan få tag på det, sa hon.

Agneta Eidhammer fick med sig både en signerad bok och några riktigt bra pastaråd från sopplunchen med Bo Hagström. – Jag tycker väldigt mycket om pasta och vill lära mig mer. Och nu kommer jag att köpa annan pasta, om man kan få tag på det, sa hon.

Foto: Fotograf saknas!

Linköping2011-11-07 17:05

I galleri Vända sida (där lämpligt nog Italienbördige konstnären Antoni Sognasoldi ställer ut) på stadsbiblioteket fick programledaren och matmissionären Bo Hagström äran att inleda årets Bokens dag, med en timslång lovsång till den lokala maten, det genuina italienska köket och olivoljan och pastan i synnerhet.

Publiken (det var fullsatt till sista stol) fick både soppa och en resa med maten som guide. En hel del dråpligheter från inspelningarna av SVT-serien "Solens mat" stod förstås på programmet, men framför allt handlade det om att missionera för den något dyrare, men betydligt bättre maten.

- Jag har alltid förundrats över hur Armanikalsonger kan vara dyrare än en hantverksmässigt gjord ost, sade Bo Hagström indignerat.

Sedan fick publiken handfasta tips om hur man hittar rätt pasta och olivolja, och i ett vips var både soppan och föreläsningen slut och alla församlade gick hem för att planera kommande Italien-resa.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!